De juiste borrels

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

2,5 jaar geleden, december 2021 zat ik op zondagavond in de auto de liefde te bedrijven met mijn stuur….

Alles in mij voelde zacht aan, een groot open hart en mijn handen gleden tergend langzaam over het stuur met een energie die ik nog nooit eerder in mezelf had waargenomen.

Die avond reed ik terug vanuit België na mijn allereerste ConSensual Tantric BDSI retreat. Toen nog als deelnemer.

Afgelopen weekend was mijn 8e ConSensual retraite. Als assistent.

Iedere retraite vervloek ik ergens op de vrijdag of zaterdag the whole shebang en alle processen waar wij, de deelnemers en ook het team, doorheen gaan. Iedere keer denk ik weer “I’ve had it, no more!”

En iedere zondag na het opruimen en tijdens het eten en de laatste teammeeting kan ik maar 1 ding denken en uitspreken….

“When is the next retreat and am I on the schedule already?”

Ik kan oprecht zeggen dat ConSensual life changing is geweest voor me. En nog steeds. En voor vele deelnemers ook.

Gisteravond in de auto onderweg naar huis hoorde ik the Pianoman op de radio.

“It’s five ‘O clock on a Saturday, the regular crowd shuffled in…”

Het haalde me voor een momentje uit die zachte energie.

Het deed me denken aan hoe ik opgroeide in vele kroegen, hoe ik al heel jong alcohol heel lekker begon te vinden en hoe ik inderdaad vanaf 5 uur op vele zaterdagen de halve liters Hefe weissbier naar binnen shuffelde.

No more.

Bier drinken maakt al jaren plaats voor bewust voelen, steeds meer en meer en dieper en dieper.

Bier drinken maakt al jaren plaats voor processen aangaan in plaats van er voor weglopen.

Bier drinken maakt al jaren plaats voor mooie contacten aangaan in mijn of in andere workshops.

Bier drinken maakt al jaren plaats voor het worden van een mooier mensje.

Bier drinken maakt al jaren plaats voor echte groei.

ConSensual is een grote inspiratie voor me in de workshops en weekenden die ik zelf neerzet, alleen of in samenwerking met Paul.

5 mei zit al maanden vol. Eerstvolgende is mijn lange dag “What’s sub, sensual polarity play” in Arnhem op 25 mei. Tantrische BDSI waarin deze dag de sensualiteit en de zachte energetische benadering van deze mooie speeltuin voor volwassenen centraal staat.

Er borrelen de laatste weken veel nieuwe ideeën in me op over workshops.

Dat zijn de juiste borrels….

Deze week weet ik wanneer ik ga verhuizen naar mijn geweldige nieuwe plek waar ik ga wonen en werken, workshops ga geven, weekenden ga organiseren, playnights ga neerzetten, tantra voor beginners ga opzetten, ga coachen, massagedagen en avonden ga verzorgen, tantra festivals ga organiseren, veel systemisch ga werken in 1 en 2 daagse en mooie dingen voor stellen en singles ga doen.

Ondertussen denk ik nog even aan een een zin uit the Pianoman die me gisteren in de auto ineens raakte.

“Yes, they’re sharing a drink they call loneliness, but it’s better than drinking alone”.

Aldus Billy Joel

I’d rather just have tee in my own company, cause it’s good crowd….

Van daaruit kijk ik uit naar het faciliteren van veel moois, diepgaands, lekkers, ontspannends en nieuws.

Op mijn nieuwe plek “Gaia’s land”, in de hele nabije toekomst.

Wow.

Aho.