De kracht van zacht

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Afgelopen zaterdag waren we met zijn achten tijdens de 5 elementen massageavond. 5 voor mij totaal nieuwe mensen in huis en dat is altijd even afwachten en een beetje invoelen hoe dat gaat zijn. Afgelopen vrijdag had ik een 4 handen massage met 9 mensen en die avond was heel verstillend van begin tot eind, met een prachtig ingetogen groep. Deze groep op zaterdag voelde meteen speelser en wat aanweziger. 

In de kleine (contact)oefeningen vooraf liet ik mensen eerst lekker zakken in zichzelf op hun stoeltje en op een gegeven moment rondlopen en contact maken met hun voeten. 

Vervolgens ontmoetten ze andere voeten, hun blik alleen nog maar gericht op de grond en de voeten. Dat werd lekker speels, gezien ik ze vroeg de energie van de andere voeten te voelen en daar iets mee te doen. 1 man, een 60er die samen met zijn vrouw was, was daar lekker dominant in. Ik had hen al wel ingeschat als mensen die ook het BDSM veld niet schuwen. En dat klopte. 

Leuke man, ik ben een klein kopje groter, maar ik ben dan ook 1.80m en mijn voet moést en zou vast komen te zitten onder zijn voet. Grote energie. Lekker speels was het, net als bij de rest van de groep. Van onze voeten gingen we naar knieën, heupen, schouders en dan naar het hoofd. Hoe kun je contact maken telkens met een nieuw lichaamsdeel?

In het vormen van de tweetallen kwam ik bij hem uit. “Interessant” dacht ik. 

In ons voorpraatje vertelde hij over hun BDSM ervaring, over dat zijn lichaam geen grenzen kent, dat ik er alles mee kan doen en hij nooit stop zegt, ook al is hij doorgaans de Dom in hun relatie. Dat omdraaien kan hij niet zo goed, want dan komt hij in zijn gevoel en dat is lastig voor hem, vertelde hij. 

En hij kan alles hebben…, voegde hij eraan toe. “Interessant” dacht ik. 

Hij vertelde in een beetje hoge energie nog zo wat dingen, waarop ik hem stopte en iets in de trant van “het gaat vanavond juist wel over voelen en niet over verduren…” zei. Dat snapte hij wel, hij deed ook een jaar tantra training voor het 2e jaar, maar in de overgave komen was een heel groot ding voor hem. In het eerste jaar had hij wel wat tranen ervaren en wel er af en toe door zijn pantser heengetrokken, de 40 jaar daarvoor huilde hij nooit. Hij daagde me wel uit wellicht ergens doorheen te breken en wenste me succes daarmee.

In de openingcirkel deelde hij wel dat het zijn intentie was om te kunnen toestaan deze avond. “Interessant”, dacht ik.

Ik deed in overleg met hem een korte showcase voor de groep, van de 5 fases en wat je in iedere fase kunt doen qua aanraking en welke attributen je hoe kunt gebruiken. Daarin merkte ik dat hij heel energetisch was. “Interessant” dacht ik. 

Toen we begonnen gaf hij me nog even te kennen dat hij zich goed voelde bij me. En vertrouwd en veilig. 

De beste man heeft me zaterdagavond keer op keer bedankt. Hij ging namelijk helemaal los in zijn zachte verdriet tijdens de massage. Hij kon juist prachtig ontvangen bij me en was helemaal in ontroering door de aanrakingen. Dat hij ontroerd werd door de zachtheid van een instrument, mijn rode lievelingsflogger, dat hij doorgaans zelf wellicht met name alleen maar hard gebruikt. Zo mooi.

Deze massagevorm leent zich er ook wel heel goed voor, gezien de opbouw naar de intense vuur fase en dan weer de afbouw naar de ether fase. Met een beetje aanmoediging konden zijn tranen gewoon de vrije loop hebben, iets waarvan hij van te voren aangaf dat dat eigenlijk alleen maar ooit gebeurd was in een truffeltrip. Huilen, dat mocht hij lange tijd nooit van zichzelf. Terwijl er juist nog zoveel uit mag…. 

Het was prachtig om met mijn volledige aandacht 200% aanwezig te mogen zijn bij zijn proces. Godsamme wat is het toch mooi om dit allemaal te mogen faciliteren.