Geef aan wat jij nodig hebt

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Afgelopen zaterdag maakte ik iets bijzonders mee. Nou ja bijzonder, voor velen van ons in Tantra wellicht niet zo bijzonder, maar voor velen in deze wereld wel….

Ik had ooit een vergelijkbaar iets gelezen bij Sifra Nooter, een geweldige trainer op het gebied van de magie van seksualiteit.

Ik ben een vrije vrouw, maar seks ervaren als in gepenetreerd worden door de lingam van een man, dat deel ik maar met 1 man tegelijkertijd in mijn leven. Ik kan er gewoon niet tegen wanneer ik van meer dan 1 man zijn energie in mijn tempel ontvang en wil het dus simpelweg niet. Vrijen, spelen, teasen, masseren, seksueel zijn is prima en kan zelfs fijn zijn met meerdere tantrische mannen, dit is mijn grens.

Al een half jaar ben ik erg blij met een lieverd waarmee ik heerlijk tantrisch kan zijn, ontzettend kan lachen en een weekend lang de sterren van de hemel kan vrijen.

Zaterdag gebeurde er in één van onze vrijpartijen iets, waardoor ik geraakt werd. Ik wist meteen dat dit niks te maken had met deze lieverd in dat moment, maar dat er oude pijn werd aangeraakt.

Ik voelde me emotioneel worden en vroeg hem echt contact te maken met mij. Met mijn hartje. Even te stoppen en alleen 100% aanwezig te zijn voor mij, in het moment. Even niks doen, niks zeggen, niks willen weten, niks vragen en mijn enige uitleg was “er wordt iets ouds in me geraakt, heeft niks met jou te maken, maar wees alsjeblieft even samen met mij in dit moment en laat komen wat er komt.” Ik legde zijn hand op mijn hart en mijn hand daarbovenop en focuste me op mijn buikademhaling en op het voelen in mijn lichaam.

Wat is het helend als er trauma wordt aangeraakt en deze ook meteen geheeld kan worden. Om er samen bij stil te staan, doorheen te gaan en dat je partner ook precies aanvoelt wat er nodig is, doordat je simpelweg zelf goed uitlegt wát je nodig hebt.

Ik voelde de emotie langzaam wegzakken, nadat ik hem eerst volledig voelde en de oude pijn er helemaal mocht zijn. Daarna was ik er weer en heb ik heerlijk geslapen en de dag erna weer intens genoten van deze lieverd. Ik voelde me veilig, gezien en gehoord.

Wat een weekend en wat is het goud waard om je in alles zo uit te kunnen spreken en te voelen wat je lijf, en daarmee jij, nodig hebt.

Het tantra pad heeft me dit geleerd. Ik ben er ontzettend dankbaar voor.

Aho.

In de dagen/avonden en weekenden die ik organiseer besteed ik zorgvuldig aandacht aan wat iets met jou doet, wanneer het wel en niet goed voelt. Ja we genieten, en ja we voelen ook het effect in het nu en vanuit het verleden van oefeningen die we doen. Voelen, voelen, voelen.