Het 2024 Flow experiment

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Wat een heerlijke aftrap van het spontaan ontstane experiment gisteren:

“Het 2024 Flow Experiment”.

Ineens zat ik gisteravond bij een wildvreemde man aan tafel, die ik alleen de afgelopen 3 jaren ken van Facebook, een lekker maaltijd soepje te eten, 2 honden te aaien, een kopje thee te drinken met Golden rose heerlijke zelfgemaakte stukjes cacao, om vervolgens samen de tuin sauna in te gaan. Uiteraard eerst onder de koude tuindouche gekropen. Jeuj! Lekkerrrrr.

In de sauna genoten van een privé soundbath met klankschalen en prachtige gongs en mooie verhalen over het leven, de liefde, kinderen, exen, ons werk in tantra en spiri land en op het eind nog even wat hulp gevraagd bij mijn “ik zie alles zwart voor ogen….” Iets te lang in de heerlijke sauna gezeten de tweede keer en te laat afgekoeld.

Wat is het toch een godsgeschenk dat dit kan. Dat ik veel vrije, alternatieve, tantrische mensen om me heen heb en dat samen in je nakie in de sauna zitten de normaalste zaak van de wereld is. Dat er bij naakt zijn niks sek sueels wordt ervaren, maar dat ik me gewoon vrij mag voelen als naturist.

Dit experiment ontstond in flow toen ik gisteren op Facebook een rood vlakje aantikte, daar “experimentje” in begon te schrijven en vervolgens typte mijn vingers iets over “ergens aan tafel aanschuiven voor het eten”.

“Dit jaar is het jaar van Flow.”

Dat vertelde ik mezelf toen ik met oud in nieuw even buiten stond op een fijn tempelfeestje en in mijn warme laarzen stond te kijken naar het vuurwerk.

En flow, zo voelt dit. Ik schrijf dit om 08:15 in de ochtend vandaag en niet omdat ik nou vroeg op hoefde te staan, ik had er gewoon zin in om uit bed te komen.

Eerder deze week voelde ik me alleen. Geen lief op de bank, geen enorme vriendengroepen om me heen. Geen mama. Net een intens tantra weekend gefaciliteerd met 16 deelnemers en continue aangestaan. Een dierbare vriend van me wees me er toen weer eens op: “De ervaren liefde, dat ben je zelf, dat vermogen draag je bij je. Dat is een ontzettend mooi gegeven. De liefde ligt voor het oprapen, in overvloed.”

De liefde zit in mezelf. Ik voel het weer.

Waarom dus dit 2024 Flow Experiment?

Tegen een lief op de bank zeg je wel eens “Joh, heb jij zin om te koken?” Of “hmmmmm, zou je me willen verrassen?” Of “zullen we een lange wandeling maken in het ochtendzonnetje?” Of “ik heb echt zin in een massage” Of “kun je me even helpen met dit of dat?” Of “het is naughty tijd!” Of “heb jij zin om de perfecte Latte te maken?” wat dan ook.

En inderdaad, daar heb je geen lief voor nodig. Alleen maar jezelf in contact met anderen. Ik ga het experiment aan omdat ik weet en voel dat ik een groot fijn netwerk heb van liefies die interessante mensen zijn.

Dit jaar geen ellenlange scroll ellende meer op Facebook op de bank, of in mijn nieuwe luie Eames stoel. Nahja, ook nog wel want anders houd ik mezelf gewoon voor de gek als ik zeg dat ik dat niet meer doe….

Toen eerder deze week de, nu al famous, Facebook storing kwam, schrok ik van mezelf. Ik dacht gehackt te zijn, jullie allemaal kwijt te zijn. Die gekke afhankelijkheid wil ik niet van een social platform.

Ik wil graag offline connecten met mooie mensen!

In flow, in plaats van 3 weken vooraf iets moeten plannen met vrienden. Dus regelmatig maak ik een rood blokje zoals gisteren en nodig ik mezelf uit voor iets. Houd het in de gate zou ik zeggen 🙂

Mijn eigen spelregels:

♥ Uiteraard, ik bepaal zelf waar ik op inga 🙂

♥ Binnen een half uur na het posten moet ik beslissen waar ik die dag, avond heen ga, aan de hand van jullie reacties

♥ Vraag ik om een massage, ga ik alleen in op mensen uit het tantraveld die ik reeds ken

♥ Het kan zijn dat ik heel dichtbij of juist heel ver weg wil afspreken

♥ Ik ben niet op zoek naar iemand, alleen maar naar veel fijne ervaringen

♥ Mijn tegenprestaties zijn mooie, diepgaande gesprekken

♥ Ik heb ook nog steeds veel me time nodig in mijn Eames stoel met mijn muziek, dus nodig me niet teveel zelf uit 🙂

Liefs Bien