Kinky Gezien bij Bien

De dag

Conscious Powerexchange, “a Tantric journey into your inner Dom and sub”. Een dag in de Open Ruimte in Almere.

Een zondag om kennis te maken of te verdiepen in de wereld van tantrische BDSI. Waar je diepste (donkere) verlangen naar overgave of kracht en macht zichtbaar mag worden. De hogeschool van de erotiek. Durf je het aan?

Spelen met Dominantie en Submissie, power exchange. Het spel van je macht in alle vertrouwen overgeven aan de ander na heldere communicatie. Een stap verder in heel helder aanwezig zijn, zowel voor de Dom als de sub, en altijd in verbinding met jezelf en de ander blijven en toestaan dat alles er mag zijn, ook je verlangens om te domineren of je juist over te geven aan de ander.

Op een tantrische manier spelen met dominantie en onderdanigheid is helend en heerlijk om te ervaren. Leer op een sensuele manier echt aandacht besteden aan je spel, je interactie en je afstemming met de ander. Geniet optimaal door je spel te vertragen. Speel met je dominantie en je onderdanigheid en kom thuis in jezelf.

Leer over je sterkte zowel als Dom en als Sub. We doen oefeningen in energetische, verbale en fysieke dominantie, collaring en flogging. Trouw blijven dat het vanuit een tantrische insteek blijft, met ten volle zijn met wat er is, je power, je kwetsbaarheid, je niet weten, je verlangen…

De zondagen zijn voor singles en stellen met en zonder ervaring met power exchange, maar wel enige ervaring met lichaamswerk en of tantra (en een fijne dosis lef :-)). We rouleren tantrisch en je maakt dus ook contact met anderen, ook als je met je (D/s) partner komt. Uiteraard ben je ook vrij het grootste gedeelte mét je partner samen te ervaren. Als je puur geïnteresseerd bent in werken met tools, of in de harde of de uiterlijke kant van BDSM, dan is dit niet voor jou. Levensenergie mag stromen, ook seksuele energie. En Powerplay kan erotiserend zijn. Op deze dagen en in de weekenden doen we geen handelingen die gericht zijn op opwinding. Als seksuele energie langskomt is het fijn, maar we zijn er niet op gericht. Zoals bij alles binnen Gezien bij Bien.

Deze dagen en weekenden organiseer ik samen met Paul Salverda, meer info vind je hier https://aanwezigheidenovergave.nl/conscious-power-exchange/

Conscious Power Exchange Playnights

Ben je reeds bij ons of in België bij Jonathan van ConSensual geweest, dan ben je ook welkom op onze Conscious Power Exchange Playnights in Deil. Avonden om veilig en in consent te oefenen met elkaar in dit prachtige veld. De volgende avonden zijn op 23 maart en 15 juni.

Het weekend

Dive deeper: Conscious Power Exchange, a Tantric weekend into your inner Dom and sub in het Zoonehuis in Loenen

Vaak roepen woorden als BDSM, Fifty shades of grey, dominantie en submissie tegelijk weerstand en nieuwsgierigheid op. Het hoofd protesteert maar het lijf reageert misschien anders, gaat juist aan, of roept nieuwsgierigheid op. Met deze gezonde spanning gaan we een weekend lang bewust spelen en oefenen. Wat wordt er in jou geraakt? Hoe zou het zijn als…? Welke (donkere) kant in jou schuilt er onder? Genieten van je full power? Genieten van niet in controle zijn, van volledig dienen? De ander laten doen wat jij wilt? Waar het spannend is, is wat te zoeken…

En waarom zou je spelen en oefenen met Dominantie en submissie op je pad van persoonlijke ontwikkeling? De wereld van Conscious Power Exchange kan juist doordat het soms zo spannend is dat aan het licht brengen wat er waarschijnlijk al in je is … je kracht, verlangen niet te hoeven nadenken, je overgave, je kracht in overgave, je kracht in aanwezigheid? Is mannelijke aanwezigheid en vrouwelijke overgave (zowel in de man als in de vrouw aanwezig) niet het grootste cadeau wat je jezelf en elkaar kan geven?

We gaan dat doen middels 20 % buiten je comfort zone, daar waar de magic happens en je zenuwstelsel niet naar Freeze, Fight, Fawn of Flight gaat. Jezelf oprekken in een veilige setting. Show up and surrender to life (ten volle zijn met dat wat er is).

Wat gaan we doen

Het vertrekpunt van dit weekend is aanwezigheid in je lijf via tantrisch werk (lichaamswerk, ademen, aanraken en sharings). Daar keren we steeds naar terug. Van daaruit exploreren we vele aspecten van Conscious Power Exchange: Energy play, opdrachten verstrekken en gehoorzaamheid, collaring, impact play, controle van je sub, rebellie. En voordat dat kan mag ieder sterker worden in onderhandeling (vooraf, tijdens en na), uiten van stopwoorden (oranje/rood). En wat heeft de sub dan nodig? Wat zou het je kunnen brengen? Wat zijn je triggers waardoor je er misschien uit klapt (fysiek, emotioneel). Wat zijn je grenzen?

Op zaterdagavond zal er een play party zijn waarin we het geleerde tot uiting mogen brengen (negotiation, collaring, dominantie middels energy play, impact play, wissel van rollen en spelers, kijken, meedoen). Zondag is de dag van integratie, met o.a. een heerlijke ervaring met Shibari.

Programma onderdelen van dit weekend zullen zijn: lichaamswerk, wheel of consent, verbalisatie, het kunnen/leren aangeven van je YES – NO – MAYBE en je dark side (welke dark side heb jij die je zou willen exploreren?).

Volgende weekend is 22-24 november.

Ervaringen en praktische info

Wat anderen zeggen:

♥ Heeeeeeeel mooi, dankjewel.
♥ Het is die vertraging die jullie neerzetten, die raakt. Ik heb veel ervaring, maar door de vertraging kom ik echt in een dieper level
Ik dacht dat ik mezelf kende, maar nu moet ik even opnieuw zoeken….
♥ Ik ben meestal moe, na een workshop dag en heb ik pijn in mijn lijf. Nu voel ik me heerlijk en relaxt.
♥ Sabien, toen ik jou zo zag kronkelen in je showcase met Paul, dacht ik nog “ja ja, het zal wel”, maar nu heb ik het zelf ook ervaren, zo’n schuddend/schokkend lijf.
♥ Met Dom en Sub energie bezig zijn is fijn, ook schommel ik wel continu tussen mag dit wel of mag dit niet van mezelf? Een interessant veld.
♥ Wat een mooie dag dit en wat respectvol allemaal.
♥ Het was een interessante dag om dingen in jezelf te ontdekken waarvan je niet wist dat deze in je zitten.

Kijk hier voor ervaringen

Voor wie

  • Je hebt al enige ervaring op het pad van lichaamswerk / tantra. Dom/sub ervaring niet nodig
  • Je bent bereid te kijken naar en te delen dat wat in je geraakt wordt als je de plek van Dom / sub opzoekt
  • Je bent bereid beide rollen te onderzoeken in jezelf
  • Je bent bereid ook oefeningen te doen met anderen dan je partner

Voor wie niet

  • Hardcore BDSM-ers – afstemming en contact met je eigen gevoelens en deze kunnen delen is essentieel
  • Als alleen het fijn hebben of seksuele energie je doel is (seksuele energie mag ontstaan maar is geen doel)

Maximaal 18 mensen voor zowel de dagen als het weekend. De dagen en ook het weekend zijn voor singels en voor (gelegenheids)stellen.