Nee joh, geen polonaise aan mijn lijf!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Over hoe leuk spelen met touw, attributen en een lichaam is en hoe dat allemaal nooit perfect hoeft te zijn, als het maar echt in verbinding is…..

Vóór mijn hele tantrische ontdekkingstocht van de afgelopen 6-7 jaren, kon ik het niet. Als ik met een Dominant iemand wilde spelen, moest en zou hij veel ervaring hebben, mij kunnen dragen, mij zijn wil op kunnen leggen en precies weten wat hij doet.

Anders geen polonaise aan mijn lijf.

De laatste jaren in tantra land, en met name bij het prachtige ConSensual van Jonathan Beger in België, ontdekte ik dat dit echt de grootste onzin is die er is. EN ik ontdekte dat heel veel mensen die zich in het spel submissive (willen) voelen, deze overtuiging ook hebben. Dat ze het bij de ander neerleggen of zijzélf wel of geen plezier en genot hebben.

Daar moet ik nu een beetje om lachen….

Neem nou gisteravond.

Een fijnerd met wie ik al een tijdje mooi en leuk contact heb, ontdekte onlangs door wat Shibari tutorials te kijken dat hij dit eigelijk stiekem best wel eens heel leuk zou kúnnen vinden.

Dus ik werd uitgenodigd als oefen partner. Of misschien nodigde ik mezelf wel uit…..? Hmmmm, ik weet het niet meer.

We hebben een lekker hapje gegeten samen, ik had touwtjes meegenomen, we kletsten lekker over of we in ons leven een beetje mooie mensen zijn geworden voor onze medemensen en hoe het gaat met hem en met mij. We zijn beide op een mooie ontdekkingstocht met onze innerlijke kleintjes en dat schept een fijne band. Hij is een kneiter goeie spiegel voor me en ik geloof dat hij zichzelf ook wel eens terug gespiegeld krijgt bij mij.

“Nou zullen we dan een verdiepinkje hoger gaan?”

Zei hij na het heerlijke eten, de theetjes en de mooie gesprekken.

Ik verwachtte zijn slaapkamer, maar kwam terecht in een kamer die ik alleen ken als zijn gitaren kamer. De gitaren stonden weggestopt in de kast (op zich best jammer, ik ben dol op gitaren, maar ze maakte plaats voor iets heel fijns). Kaarsjes aan, mooie schemerlampjes, nieuw setje 2e hands Bose speakers en fijne matrassen op de grond. “Hmmmmm, meneer heeft een nieuwe hobby?”

Nou, dat heeft ie….

Deze man, met leerstijl “‘Monkey see monkey do’ had het in no time door.

Waar ik vroeger absoluut niet wilde dat een onervaren iemand aan mijn lijf zat, vind ik het nu superleuk samen te ontdekken, te spelen, te genieten, te lachen en te proberen.

Waar ik in tantra workshops meestal niet heel diep in ontspanning en overgave ga in oefensettings, kon ik dat gisteren wel.

Wat een genot.

Een man die durft, die zijn intuïtie volgt, creatief werd na 2 dingetjes gedaan te hebben met de touwtjes, die absoluut niet bang is om te proberen en weet en voelt dat ik met al mijn ervaring goed voor mezelf zorg. Als iets niet goed is geef ik dat aan en als iets heel goed en lekker is geeft mijn lijf dat ook op allerlei manieren als vanzelf aan. Dan kun je dus ook los gaan. Als je kunt vertrouwen op een sub die zichzelf draagt, kun je hem of haar echt in een prachtige, zachte overgave brengen. En daar zelf heel erg van te genieten.

Een man die het estetisch mooie van vrouwen in touwtjes kan waarderen én ermee kan spelen. Al spelende ontdekte hij een beetje wat zijn dominantie teweeg bracht bij mij, waardoor ik heerlijk zakte in mijn lijf en in een staat van overgave. Yummie.

En nog mooier, als sub kun je jezelf naar die staat brengen.

Ik herhaal, als sub kun je jezelf naar die staat brengen.

Daar heb je geen super ervaren dominante speelpartner voor nodig, dat kun je zelf. Daar kun je zelf voor kiezen. Net als dat de Dom kiest om iets te doen, kun jij dat ook.

Je hebt wel een volledige aanwezigheid nodig, in jezelf en van de ander. En veiligheid, vertrouwen en communicatie.

Iemand die dít doet bij de eerste keer touwtjes in handen te hebben……

Meer polonaise graag, meneer!

Ik vrees namelijk wel gewoon dat je echt nog heeeeeeeel veel moet oefenen. 😏😏