NU!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Ik denk dat het lezen van de eerste ongeveer 100 pagina’s van de “Kracht van het NU” van Eckhart Tolle, het allerbeste gaat wanneer je een overheerlijk en nét iets te sjiek 4 gangen diner eet.

Dat was in ieder geval in het NU van gisteren wel het geval voor mij…..

Ik zat in sauna ‘Bad Nieuwe Schans’, 2 dagen badderen met een hotel overnachting, omdat ik persé een lichaamsgericht coach die in het in het hoge noorden woont en werkt wilde opzoeken.

Ik dacht “oke, 2 keer 2+ uur rijden dat doe ik niet.

Dus dan combineer ik ervaren en bevrijden, met integreren en diep ontspannen.”

Dat is voor mij sauna.

En eindelijk was daar de tijd om op mijn gemakje dat boek over het NU te lezen in dit heerlijke restaurant.

Terwijl Eric de ober, zo heet ie geloof ik, zijn geroutineerde tafel dans deed bij zijn “tweetjes en viertjes” (ja, ook ik heb vroeger jarenlang in de horeca gewerkt voordat ik wist wat mijn pad echt was) en met diverse walsjes letterlijk door de tent heen vloog, zat ik met een dikke smile aan een tafeltje. Op een heerlijke stoel. Met Tolle.

Niet ontspannen van de lichaamsgericht coach, want man wat maakt dat véel los zeg.

Wel ontspannen door de cappuccinotjes, infra rood sauna, hetere sauna’s, zoutdrijfbad en bubbelbad, zette ik mijn ronde billen in een heerlijke stoel.

Ik zou eigenlijk niet eens eten in restaurant Norell.

Kon me bij de incheck gisteren niet voorstellen dat ik in mijn reservering had aangeklikt, dat ik nog eens 10 euro extra wilde betalen voor 4 gangen in het sjieke gedeelte van de sauna. De jongen achter de incheckbalie zou het wel aanpassen voor me, “Komt goed!” Zei hij.

Rond etenstijd nam ik dus plaats in het gewone restaurant. “U kunt kiezen uit Mosterdsoep of Pastina…… en ik dacht “Juuuuuggghh!” Ik denk dat desbetreffende dame het van mijn gezicht kon aflezen en ze zag op haar schermpje dat ik eigenlijk bij restaurant Norell had moeten zitten.

“Jaaaaaa, das waar ook!” Glimlachte ik haar toe, ontdekkende dat de ietwat luie checkinbalieman me dus niet had verwisseld.

Mooi!

Ik mocht op sjiek.

De quinelles van vismoussejes zo en schuimpjes zus vlogen me om de oren, net als de Ree op diverse wijze gegaard en rode biet op diverse manieren bereid, met een chocolade/salmaniak sausje op basis van kalfsjus, en de 7 stukjes kaas waarmee ik, voor 6 euri extra, afsloot met een overheerlijke appel ijswijn én Tawny 20 jaar oud (zal ik er voor u een lekker proeverijtje van drankjes bij doen?) portje die “zo uit zijn glas sprong”. Dat vond Eric ook al van mijn eerste witte glas wijn, gezien ik om een geurig lekker wijntje vroeg.

En dan Tolle lezen. Voor het eerst.

IN het NU.

Perfecte combi.

Ik denk dat ik me ongeveer zo voelde als dit heerlijke poesje op de foto.

En 18 december doe ik het allemaal opnieuw.

Onderga ik weer een de-armouring sessie van Bas.

Want die emoties die uit mijn lijf wegvloeien op deze manier, het zware gevoel wat er allemaal achter en op zit, zijn een perfecte bevrijding om nog meer in het NU te leven.

En daarna ga ik weer genieten bij Eric.

Van zijn wijntjes, portjes, limonchellotjes, quinelles, reetjes en dansjes.

En Bas van der Tang uit het hoge noorden?

Vandaag heb ik 3,5+ uur in de auto gezeten….

File

A50

Het was elke minuut waard.

Dank voor je handen, je gevoel, je kennis, je prachtige ruimte, je openhaard, je steun en je begrip. En het feit dat je weer één van die mensen bent die mij helpt mezelf te bevrijden.

Ja, ik doe het allemaal zelf.

Maar niet alleen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.