Pauls 24 uurs ervaring op Consensual

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Wow! Afgelopen week heb ik weer geassisteerd bij Consensual BDSI van Jonathan Beger, dit keer pathway to Dominance and Submission. En in deze training was ik gevraagd om een showcase te zijn van 24 uur in de staat van dominantie met Sabine De Bruijn als submissive. Om samen leading by example te geven aan de groep. 24 uur lang innemen & toestaan (in plaats van geven & ontvangen). Echt dat mogen doen wat ik wil binnen de grenzen die vooraf afgesproken zijn en in heldere communicatie vooraf, tijdens en na.

Vanaf het moment dat ik gevraagd werd voelde ik dat dit een JA was. En ook de spanning en de patronen die bij mij dan opspelen. Kan ik op het moment dat het moet er zijn zonder mijn best te gaan doen (mijn oerpatroon)? Kan ik blijven nemen voor mijn plezier en niet gaan geven voor haar plezier (wat ik zo goed ken)? Hoe zal het zijn met Sabine waar ik al even mee samenwerk (zie onze workshops Conscious Power Exchange) maar geen seksuele klik mee voel?

En waarom loop ik dit pad / wat brengt het mij? Vanuit mijn lichaamswerk / tantra achtergrond kwam eerst werken met touw (tantra en shibari) en later ook de BDSI op mijn pad (o ja de i staat voor impact). Het brengt mij dat ik mij makkelijker in mijn mannelijke essentie kan bewegen: helder en duidelijk zijn, present in gevoel en handelen, leiding in communicatie, niets laten liggen, weten wat ik wil zonder star te worden (best lastig voor een steenbok 😊).

Back to 24 uur: hoe was ‘t? Het is mooi te merken dat ik al vanaf de voorbereiding de touwtjes in handen voelde: afstemmen, opzoeken van wat echt belangrijk voor mij was: I take care of you, you don’t take care of me, en Sabine, ik wil echt al je fysieke en emotionele reacties zien en geen fake – I want it all, wetende dat ik dat kan dragen en leiden.

En op het moment suprême – met zijn tweetjes voor de groep – de onderhandeling die we al gedaan hadden laten zien, toch de spanning ervoor voelen, spiekbriefje maken (niet gebruikt) en alle aspecten langs: waarom wil jij submissive zijn bij mij, wat zijn je grenzen, wat mag ik wel en niet bij je doen, wat zijn je triggers waardoor je misschien eruit vliegt. En ook die van mij langs.

Op het moment dat ik tegenover Sabine zat voelde ik mij helder, alsof iets door mij ging om de woorden te maken, in verbinding met mij en met Sabine. En o wat heerlijk om dit met jou te doen Sabine, wetende dat je dit graag wilt, dat je lijf reageert op mijn woorden en energie. Ik voelde niet meer de ogen van de groep om mij heen. Wetende dat dit mijn pad is, geen show, geen theater, for real, in t moment, leiding nemend en open staan voor haar reacties. En ook voelen dat ik fouten mag maken. En toen ik haar de collar omdeed voelde ik plezier, kracht en ook de verantwoordelijkheid van “you are mine” voor 24 uur.

En het besef dat ik alles kan vragen, dat ik mag doen en vragen wat mij behaagt en ervaren dat ze dat graag voor mij doet omdat dat haar behaagt om mij te dienen. In het spel vinden wat werkt voor mij en voor haar, spelen met teasing en denial, mijn creativiteit in opdrachten, verrassend ook dat de seksuele energie (zonder in de seks te gaan) ook ontstond. Ontroerend ook: ik ben niet zo gewend dat de ander er 100% voor mij is zonder dat daar wat tegenover moet staan. En dat dat haar behaagt en plezier geeft. En te voelen dat alles in liefde was tot en met ons moment – even privé los van de groep- waar ik Sabine de collar af deed. Met een grote glimlach over haar staat van zindering / de tril koningin.

Mijn kwetsbaarste moment: 24 uur alert zijn is best een opgave en tuurlijk kwam ik tegen dat ik ‘t even niet meer wist. Dat aangeven en haar even weg te sturen en mijzelf de tijd te gunnen, zelfs een keer zover dat ik even alleen wilde zijn, liever wilde rusten dan een oefening doen. En wel alert blijven en haar duidelijkheid geven mij over 40 minuten wakker te maken voor een heerlijke vervolgopdracht.

Mijn krachtigste moment: grappig als ik dit schrijf is dat wat ik beschrijf als kwetsbaar eigenlijk ook heel krachtig Een moment van pure controle: terwijl ik mijn hoofd in haar schoot leg en haar vraag mijn hoofd te masseren zoals ik wil en tegelijk haar via aanraken van haar vingers en mijn woorden te laten weten dat ik haar gek van verlangen kan krijgen 😊. En haar corrigeren als ‘t niet is zoals ik ‘t echt wil, niet belerend of straffend maar haar aangeven hoe ik ‘t graag wil (hoe vaak zeggen we ‘t maar dan al met lading of irritatie, omdat de ander ‘t niet aanvoelt….)

Dus… Aanwezigheid en Overgave: 200% aanwezig zijn, show up at any time. En overgave, overgave aan wat zich aandient, aan het grotere, surrender to life.

Ik hoop jullie op dit pad te ontmoeten. O en wil je ook de reflectie van Sabine lezen? Klik hier.