Soms mis ik seks

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Soms mis ik seks

Mocht je nou denken “jij bent toch tantra facilitator, hoe kan dát nou?” Dan mag je even verder lezen.

Tantra is geen seks. Al wordt dat door mensen die er geen ervaring mee hebben wel heel vaak gedacht. Je intieme leven wordt er wel enorm door verbeterd. Dat dan weer wel.

Wanneer je tantrafacilitator bent, dan kan men om je heen het idee hebben dat je orgies organiseert of zo. Ik moet er altijd een beetje om lachen. In alles wat ik doe en organiseer is seksualiteit juist niét toegestaan.

Ben ik dan preuts? Nee joh. Daar gaat het niet om.

Het gaat in Tantra simpelweg vaak helemaal niet om seks hebben.

Tuurlijk, er zijn stromingen waar je seksuele conditionering onder de loep wordt genomen en waar je volop de seks in gaat. Die zijn er echter niet zo heel veel en het zijn ook plekken waar je mij in ieder geval nooit zult vinden.

In mijn massage dagen, Tantrische BDSI dagen en andere dingen die ik mag organiseren merk ik dat er steeds meer vrouwen alleen hun weg er naartoe vinden. Dat is ook mijn vurige wens: dagen/avonden/weekenden creëren waar met name de single vrouw in alle vrijheid en veiligheid naar toe kan komen. In een aantal workshops van juni en juli heb ik nu zelfs een overschot aan vrouwen ten opzichte van de mannen. (Ze zitten nog niet helemaal vol, dus het komt vast weer goed qua m/v verhouding, zoals altijd).

Vaak krijg ik terug van vrouwen dat ze vinden dat ik de grenzen in de groep heel goed bewaak en dat vrouwen zich veilig voelen bij mij en bij de mannen die op mijn dagen afkomen. Dat ze zich veilig voelen te ontdekken in zichzelf en te leren over zichzelf.

Dát is waar tantra over gaat.

Jouw NEE leren herkennen en deze leren verbaliseren.

Jouw JA echt kunnen voelen en durven uiten.

Jouw MISSCHIEN durven aangeven wanneer je lichaam nog even niet weet wat het wil.

Dat leer je binnen tantra workshops, jezelf uiten en b.v. te stoppen met anderen te pleasen. En ja daar heb je profijt van binnen je eigen intimiteit. En daar hoef je geen seks voor te hebben, je leert jezelf kennen in allerlei kleine en fijne Tantra oefeningetjes.

En heel belangrijk, je seksuele levensenergie mag je gaan voelen!

Het is Lente en kijk om je heen hoe alles opbloeit, openbarst, groener dan groen is en ontluikt! Daar zit een energie achter. En ja met je seksuele energie kun je seks hebben. Je kunt er ook heel erg van genieten zonder dat je er iets mee hoeft te doen en je die energie in dans, in aanraking, in massage, in gesprekken, in het boodschappen doen of shoppen in de stad, in uiteten of borrelen met mensen gewoon mag voelen.

Je seksuele levens energie laten stromen en voelen in je lijf is zalig en ontzettend gezond. De meesten van ons leven echter zo in ons hoofd, dat we “wandelende hoofden op pootjes zijn geworden” en niet eens bewust zijn van die levensenergie in ons. Niet bewust leven in ons lijf en die energie er in 3 minuten seks of porno kijken uitflatsen…. Eeuwig zonde als je het mij vraagt.

Het is de energie waarmee je nieuwe dingen creëert, creatief bent, ideeën krijgt, waarmee je voelt dat je leeft! En ja ook nieuw leven kan erdoor ontstaan als je seks hebt. Mooi hè! Een wonder gewoon.

“Ja maar Sabien, zie je dan nooit erecties bij mannen op jouw massage dagen?

Ja natúúrlijk wel.

Prachtig!

Ik nodig de mannen ook van harte uit hun lijf gewoon te laten doen wat het lijf doet in ontspanning. Dit is wat een lijf doet, een erectie krijgen. Of niet. Allemaal prima.

“Ja maar Sabien mag je die dan niet aanraken in een massage?”

Natúúrlijk wel.

Het is een onderdeel van jouw lijf en in overeenstemming met je massagemaatje van dat moment, kan en mag dat. Geld ook voor vrouwen. Het hoeft niet. We raken hem/haar dan alleen wel aan zoals we een arm, been of buik ook zouden aanraken in een massage. Je neemt hem als het ware mee in je aanrakingen van het lijf, je doet er niks mee qua seksuele handeling.

Ik zeg ook altijd “merk je nou dat jullie hier heel opgewonden van raken, mocht je besluiten elkaars kruis mee te nemen in je massage, zorg er dan voor dat je juist weer andere delen van het lichaam aanraakt. Het gaat niet om de opwinding, maar om de diepe ontspanning en vertraging in je lijf”.

En ik heb massages waarbij ik zelf het geslacht van de ander wel aanraak en veel meer waarbij ik het niet aanraak. Niks moet, veel mag. Aanraken betekent voor mij vaak 2 handen eroverheen leggen en helemaal niks doen. Alleen aanwezig zijn bij iemand met mijn volledige aandacht. Dat doet heeeeeeeeel veel.

Ja opwinding kan voorbij komen.

Ja dat er laten zijn is prima.

Dat hoeft niet weg.

We doen er alleen niks mee.

Tantra gaat veel meer om je eigen lijf durven bewonen, durven voelen, je emoties er laten zijn, je levensenergie verhogen, je vreugde verhogen en je diepe dalen er te laten zijn. Er is wat er is. Hoe ga je daarmee om?

Tantra maakt mensen zachter, bewuster, speelser, helderder, meer begrenst, blijer. En mooier.

Maar ik begon met te schrijven dat ik seks mis. Ik ben single sinds september 2023 en zo lang heb ik ook geen seksuele intimiteit meer gehad. Uiteraard speel ik wel eens zacht en fijn met een Shibari touwtje b.v. of wissel ik een massage met iemand uit. Heerlijk.

“Ja maar Sabien, seks ligt toch overal voor het oprapen?”

Klopt. 🙂

Maar ik heb in Tantra veel geleerd over het feit dat mijn lijf mijn tempel is en ik laat niet zomaar iemand toe in mijn lijf om samen te versmelten.

Daar wil ik liefde tussen hebben.

Echte liefde.

Aho.